بالابر صنعتی و کاربردهای آن در صنایع مدرن
راهنمای خرید و اجاره بالابر صنعتی
بالابرها دستگاههایی با بازوها و پلتفرم های متغیر و قابل گسترش می باشند که اجازه دسترسی به ناحیه ای کاری در ارتفاع بالاتر مانند سقف ، بام ، پنجره و تجهیزات تهویه مطبوع را می دهند. قیمت بالابر با توجه به نوع ، ویژگی و مدلهای مختلف بالابر صنعتی بسیار متنوع می باشد. هنگام خرید بالابر اگر با ویژگیهای بالابر و نوع کار آن آشنا نباشید با توجه به اینکه هر نوع بالابر مکانیزم و ویژگی متفاوتی دارد ممکن است مشکل ساز گردد به ویژه اینکه کار در ارتفاع همواره با خطراتی همراه می باشد که عدم استفاده از بالابر متناسب یکی از دلایل اصلی ایجاد این خطرات می باشد. کارشناسان آموزش دیده و مجرب کندوکاوماشین آماده ارائه مشاوره رایگان برای انتخاب بالابر متناسب با نوع و محیط کار شما می باشند.
بالابرها بر اساس مکانیزم و قابلیت حرکت به دو دسته کلی بالابر ثابت و بالابر متحرک دسته بندی می شوند که در ادامه تعریف کلی آنها ارائه شده است:
بالابر صنعتی
بالابر صنعتی را بعضاً بالابر سیار ، بالابر نفری و بالابر متحرک نیز می نامند و برای انتقال افراد و تجهیزات به ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد. بالابرهای متحرک از ایمن ترین و مدرنترین انواع بالابر نفری در جهان می باشد. اکثر بالابرهای صنعتی قابلیت حرکت در ارتفاع را نیز دارا می باشند و کاربر به راحتی می تواند برای دسترسی به محل کار و انجام کارهایی همچون تعمیر و نگهداری در ارتفاع بدون اینکه نیازی به پایین آوردن بالابر باشد استفاده نماید. بالابرهای متحرک نیز خود به دو دسته کلی بالابر متحرک با دسترسی عمودی و بالابر متحرک با دسترسی عمودی و افقی تقسیمبندی می شوند.
انواع بالابر صنعتی
انواع بالابرهای صنعتی متحرک که می توانید برای کار در محیط مورد نظر خود مورد توجه قرار دهید:
- بالابر آکاردئونی : بالابرهای آکاردئونی یا قیچی بصورت مستقیم به بالابر و پایین می روند و با پلتفرم هایی در سایزهای مختلف و ارتفاع متفاوت تولید می شوند.
- بالابر مفصلی : بالابر مفصلی یا بوم لیفت نوعی پلتفرم کار در ارتفاع است که می تواند روی شاسی خود به صورت افقی و عمودی حرکت کند. این ویژگی برتری منحصر به فردی است که این بالابر نسبت به انواع دیگر بالابر صنعتی دارا می باشد.
- بالابر تلسکوپی : بالابر تلسکوپی با بوم مستقیم یک گزینه عالی برای استفاده در فضای باز است. این بالابر به شما امکان می دهد به مناطق با دسترسی سخت و مکانهای مرتفع دسترسی پیدا کنید که برای داربست ممکن نیستند.
- بالابر ستونی : بالابر عمودبر یا بالابر ستونی برای کار یگ اپراتور به همراه تجهیزات مناسب می باشد و استفاده از آن در فضاهای مسقف رایج تر است.
- بالابر ریلی : قیمت بالابر تک ستون ریلی نسبت به سایر بالابرها مقرون به صرفه تر است و برای سطوحی که تحمل وزن زیاد بالابر را ندارند توصیه می شود.
- بالابر یدک کش : قابلیت جابجایی و قدرت مانور و دسترسی بالابر یدک کش آن را قادر به انجام کار در هر محیطی را می کند. جابجایی آن در مسیرهای طولانی نیاز به وسیله نقلیه برای یدک کردن دارد.
- بالابر عنکبوتی : قابلیت کار بر روی سطوح با شیب زیاد از مزایای استثنائی بالابر عنکبوتی می باشد. قدرت مانور بی نظیر این بالابر را در این فیلم مشاهده نمائید.
- بالابر کامیونی : دسترسی عمودی برای کار در ارتفاع و قابلیت جابجایی سریعتر نسبت دیگر انواع بالابرها از ویژگیهای بالابر کامیونی می باشد.
- لیفتراک تلسکوپی : تخلیه بارهای سنگین از داخل کانتینر و انتقال آن به ارتفاع از ویژگیهای منحصر به فرد لیفتراک تلسکوپی است.
- بالابر کششی : از انواع بالابرهای آکاردئونی کششی است که برای جابجایی باید توسط فرد یا وسیله نقلیه کشیده شوند.
بعضی از انواع بالابرهای متحرک نیاز به گواهینامه برای اپراتور دارند. برگزاری دوره های آموزش استفاده از بالابر و کلاسهای ایمنی مرتبط با کار در ارتفاع باید مورد بررسی قرار گیرد. کار در ارتفاع همواره یکی از خطرناک ترین کارها برای افراد می باشد، ایمنی بالابر ، نگهداری و تعمیرات دوره ای و آشنایی اپراتور با موارد ایمنی همواره باید یکی از اصلی ترین گزینه های شما برای بررسی هنگام خرید بالابر باشد.
موارد استفاده از بالابر متحرک در صنایع
بالابرهای صنعتی مختص یک صنعت یا شغل خاص نیستند. به عنوان مثال ، شرکت های تولیدی از بالابر صنعتی برای دسترسی به ارتفاع و همچنین بازرسی تجهیزات بزرگ استفاده می کنند. پیمانکاران هنگام تعمیرات از بالابر برای رسیدن به مناطق بلند استفاده می کنند و شرکت های ساختمانی بزرگ بالابرهای صنعتی را به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات خود استفاده می کنند. خدمه اورژانس از بالابر برای رسیدن به ساختمان ها و پیمانکاران نصب تجهیزات تهویه از آنها برای مصارف داخلی و خارجی استفاده می کنند. در حقیقت ، بالابر متحرک دسترسی قابل اطمینان برای طیف وسیعی از صنایع و اهداف را فراهم می کند.
نیروی محرکه بالابر صنعتی
نیروی محرکه بالابر صنعتی می تواند دیزل ، الکتریکی ، هیبرید ( دیزل / الکتریک ) و یا نیروی فیزیکی باشد. بسته به اندازه و قدرت بالابر متحرک که در نظر دارید، آنها با گزینه های مختلف قدرت ارائه می شوند. درصورت استفاده از بالابر دیزل میزان آلایندگی و گواهینامه های استاندارد بالابر را مورد بررسی قرار دهید تا درصورتیکه نیاز به استفاده اضطراری و یا کوتاه مدت آن در مکانهای مسقف مانند انبارها باشد مشکلی برای افراد ایجاد نکند. بعضی از انواع بالابرهای مفصلی در مدلهای هیبریدی در دسترس می باشند. امکان تغییر نیروی محرکه بالابر از دیزل به الکتریک مزیت استفاده از بالابر را در محیطهای بسته و باز را فراهم می آورد. بالابرهای ریلی یا کششی از دیگر انواع بالابر می باشند که برای جابجایی آن نیاز کسی است تا آنرا کشیده و یا هل دهد. محیط های مورد استفاده این نوع بالابرهای باید فاقد موانع و یا شیب زیاد باشند تا بتوان بالابر را به محل مورد نظر انتقال داد. این دستگاه ها به قدری سبک هستند که می توانند با دست هل داده شوند ، در عین حال محکم هستند تا بتوانند وزن کارگر و مجموعه محدودی از ابزار را تحمل کنند. چنین بالابرهایی با انواع ارتفاع سکوها ، ارتفاع دسترسی و ابعاد موجود هستند. ارتفاع دسترسی متداول این گونه از بالابرها از 6 متر تا 14 متر می باشد. <بالابرهای کششی برای استفاده در محیطهای باز مناسب نیستند. بدلیل وزن کم این بالابر مقاومت آن در برابر بادهای شدید کمتر از دیگر انواع بالابر بوده و وجود موانع در محیط های باز استفاده از آن را مشکل می کند.
خدمات پس از فروش بالابر صنعتی
یکی از مولفه های اصلی هنگام خرید بالابر خدمات پس از فروش آن می باشد. توانایی تامین قطعات اصلی دستگاه بالابر و تعمیر دوره ای آن به جهت حساس بودن کار در ارتفاع همواره از مهمترین گزینه ها برای انتخاب مناسب هنگام خرید بالابر می باشد.
بعلت سیستم های الکترونیکی پیچیده و حساس بالابر صنعتی اغلب این دستگاه ها دارای دیاگ حرفه ای برای تست و رفع اشکال می باشند. سیستم های پنوماتیک بالابر صنعتی برای تعمیر نیاز به یک فرد متخصص و آموزش دیده دارد و امکان تعمیر آن توسط تعمیرکاران عمومی وجود ندارد.
تامین قطعات مصرفی بالابر همچون فیلتر ، باطری ، روغن هیدرولیک ، بردهای الکتریکی ، تسمه ها و دیگر قطعات مورد نیاز باید در سریعترین زمان ممکن انجام شود، چرا که نبود هرکدام از این قطعات ممکن است منجر به خوابیدن پروژه در حال انجام و حتی بالاتر از آن خطرات جانی برای اپراتور دستگاه شود.
بالابر صنعتی مفصلی
بالابر مفصلی و کاربرد آن در صنایع
بالابر مفصلی در بسیاری از صنایع ، سایت های کاری و تولیدی در سراسر جهان استفاده میگردد. بالابرهای چند منظوره و انواع بالابر مفصلی شرکت کندوکاوماشین انتخابی مناسب برای بسیاری از برنامه های کاری و پروژه های صنعتی می باشد. هرجایی که نیاز به بالا بردن افراد ، ابزار و تجهیزات باشد بالابرهای مفصلی ما بهترین گزینه خواهند بود.
نیروی محرکه بالابر مفصلی می تواند از نوع باطری الکتریکی ، موتور دیزل و یا هیبریدی (الکتریکی / دیزلی) باشد.
بالابر مفصلی جهت دسترسی به ارتفاع 12 الی 41 متر، در صنایعی که تعمیر و نگهداری و مجدد نیاز باشد، قابل استفاده است.
دسترسی افقی بالابر مفصلی از 20 تا 41 متر بوده و قابلیت انتقال و انجام کار در فضاهای محدود را دارا می باشند.
بالابر عمودبر
بالابر ستونی عمودبر و کاربرد آن در صنایع
بالابر عمودبر که بالابر ستونی نیز نامیده می شود بعلت قدرت مانور و فرمان پذیری فوق العاده و همچنین ابعاد کم در مقایسه با دیگر بالابر ها در صنایعی که تعمیر و نگهداری از تجهیزات کارخانه نیازمند سرویس های دوره ای می باشد بسیار مناسب تر است. انبارهای بزرگ که دارای راهروهای باریک و ارتفاع دسترسی زیاد برای انبار کالاها نیاز دارند به بالابری نیاز دارند که توانایی حرکت و جابجایی در این محیط را با حداکثر سرعت دارا باشد.
نیروی محرکه بالابر ستونی از باطری الکتریکی تامین می گردد. بالابر ستونی بعلت ابعاد جمع و جور قابلیت نگهداری در مکانهای کوچک را داراست.
بالابر عمودبر برای استفاده در انبار ها و فروشگاه ها ، جهت انبارداری و مدیریت موجودی و تعمیر نگهداری عمومی مناسب می باشد.
دسترسی بالابر عمودبر از 6 تا 10 متر بوده و در بعضی از مدل ها دارای دسترسی افقی تا 3 متر می باشند.
بالابر آکاردئونی
موارداستفاده از بالابر آکاردئونی
بالابر آکاردئونی یا بالابر قیچی در انواع الکتریکی ، دیزلی و هلی با دسترسی به ارتفاع 6 الی 18 متر جهت کار در انواع محیطهای داخلی و بیرونی وجود دارد. ظرفیت بالاتر و پلتفرم کار وسیع ، قابلیت کار همزمان چند نفر را به همراه تجهیزات و ابزار کار فراهم می آورد.
بالابر آکاردئونی هیدرولیکی می تواند در کارخانههای تولیدی و صنعتی و انبارها برای جابجایی مواد اولیه و کالا و یا حتی به عنوان بالابر مغازه در فروشگاههای زنجیره ای بزرگ استفاده شود.
برخی از بالابرهای آکاردئونی سیار (Push around) و برخی به صورت بالابر آکاردئونی خودکششی (Self propelled) ساخته میشوند. بالابرهای خودکششی میتوانند در ارتفاع نیز حرکت کنند و نیازی به جک های جانبی تثبیت کننده ندارند.
نسبت به دیگر انواع بالابرهای نفری ، بالابرهای آکاردئونی از ثبات بیشتری برخوردار بوده و کمترین تکان را در ارتفاع دارند. نیرو محرکه این نوع بالابر ها میتواند برق تک فاز شهری، باطری، و یا موتورهای دیزلی و هیبریدی باشد.